top of page

Kvinde 60 år

smerter i achillessene-ar

Historien

Gitte henvendte sig med kroniske smerter i venstre achillessene i foråret 2020. Hun kunne kun gå ca. 1 km af gangen og havde smerter hver aften og nat.

Undersøgelsen

Gitte havde et udtalt ømt punkt midt på achillessenen.

 

Behandlingen

Et enkelt stik gennem huden og injektion i det ømmeste punkt med toxin sv.t. ca. halvdelen af, hvad man normalt giver i bekymringsrynken.

Virkningen

1 uge efter ringede Gitte og sagde: "Nu tør jeg godt tro på det, men de første dage havde jeg svært ved det!". Gitte havde fra 4 dage efter behandlingen ikke længere smerter. Hun havde lige gået 7 km uden efterfølgende smerter - og jeg skyndte mig at minde hende om, at hun kun måtte trappe langsomt op i aktivitets-niveau. Ved kontrol 4 måneder efter, var der fortsat ingen smerter. Vi ser stadig Gitte ifm. andre behandlinger og smerterne er endnu ikke vendt tilbage.

Kvinde 31 år

smerter i ar e. brystforstørrelse

Historien

Anne havde fået lavet en brystforstørrelse 6 måneder i forvejen. Forløbet var ukompliceret bortset fra nogle smerter i ribbenene ind mod brystbenet på højre side. Samt ude i kanten af brystmusklen ud mod siden.

Undersøgelsen

Der fandtes "trigger-punkter", der udløste jagende smerter ved tryk de pågældende steder. Anne kunne kun med besvår løfte armen til lodret.

Behandlingen

Anne fik 3 x 1 stik med toxin sv.t. de ømme punkter, i alt sv.t. hvad man normalt giver i bekymringsrynken.

Virkningen

Ved kontrol 14 dage senere kunne Anne bevæge armen frit. Der Der var fortsat ca. 20 % tilbage af smerterne, men den samlede effekt var mærkbar. Jeg har ikke hørt fra Anne siden (Foråret 2020).

Kvinde 39 år

smerter e. strålebehandling.

Historien

Christina henvendte sig med smerter i i et strålebehandlet område på højre skulder/nakke nogle år i forvejen. Smerterne krævede daglig massage for at hun kunne undvære smertestillende.

Undersøgelsen

Fast og hård muskulatur hvor man ofte har nakke-skulder-myoser med flere punkter, der var ekstra ømme.

Behandlingen

Christina fik en injektion i hver af de 4 ømme punkter. I alt en dosis sv.t. hvad man giver i bekymringsrynken.

Virkningen

Efter 1 uge var der betydelig bedring; med massage hver 5-7. dag kunne smertestillende undværes.

NB:

Christina fik at vide, at man principielt ikke ved, om toxin-injektioner kan øge risikoen for tilbagefald af kræft. Men at flere forhold tyder på, at hvis der er en effekt på dette er den gavnlin. Dels er det veldokumenteret, at kræftramte, der har få smerter har færre tilbagefald end dem med mange smerter. Dels ved man fra flere eksperimenter på forsøgsdyr, at injektion af toxin i kræftknuder nogle gange kan få disse til at blive mindre.

Kvinde 56 år

smerter i ar efter armplastik

Historien

Helle havde fået fjernet løs hud på overarmene 3 måneder forinden og kom til kontrol. Hun var meget glad for rsultatet, men havde et punkt i "knoglen" på højre albue, som gav intense smerter når albuen rørte ved bordpladen.

Undersøgelsen

Der var ingen ømhed i knoglen, men et "trigger-punkt" lige under huden, som ved tryk udløste intens smerte. Et velkendt fænomen; at nerver, der er skåret over ved en operation kan danne en lille knude, som kan være meget øm.

Behandlingen

Helle fik et enkelt stik ind i det ømme punkt og der blev givet toxin sv.t. ca. halvdelen af, hvad man normalt giver i bekymringsrynken.

Virkningen

5 dage senere fortalte Helle i telefonen, at smerterne var helt væk. Jeg har ikke hørt fra hende siden (Foråret 2020).

Kvinde 56 år

smerter i ar på finger

Historien

Dorthe henvendte sig med smerter i en finger hvor hun også var blevet opereret for smerter, men uden virkning. Hun havde fået et par blokader med binyrebarkhormon med god virkning. Men fordi hun var bekymret for om senerne kunne blive svækket af flere blokader (en kendt bivirkning), ville hun gerne prøve Botulinum Toxin.

Undersøgelsen

Et ømt ar sv.t et ar på det inderste led på ringfingeren.

Behandlingen

Dorthe fik en injektion på hver siden af det ømme punkt sv.t. halvdelen af, hvad man normalt giver i bekymringsrynken.

Virkningen

Behandlingen tog ca. 2/3 af smerterne i området i 3 måneder.

bottom of page